Tervetuloa uudelle kohinoor.fi-sivustolle! Teemme vielä pieniä muutostöitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Mikäli sinulla on kysyttävää tilaukseen liittyen, ota meihin yhteyttä: .

Suunnittelijat

Assi Arnimaa

Assin tunnetuimpiin timanttikorusarjoihin kuuluvat mm. Leonora, Helene, Estelle, Rosa ja Garda.

Assi kertoo, että timanttisormusten muotoilun täytyy kestää aikaa. ”Haluan tuotteideni olevan ajattomia ja elegantteja. Timanttisormuksissa trendit eivät noudata nopeaa sykliä vaan se on tuote, jota käytetään vuosikymmeniä, joten timanttisormuksen suunnittelukin täytyy nojautua klassiseen tyyliin.”

Lahden käsi- ja taideteollisesta sekä Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut Assi kertoo, että hyvän timantti- ja vihkisormusten suunnittelijan ominaisuuksiin kuuluu myös se, että kultasepäntyön perinteiset metodit ovat hallinnassa. ”Hyvä suunnittelija tuntee materiaalit ja tekniikat. Tuotantoprosessin tuntemus kulkee mukana jo korun suunnitteluvaiheessa, koska korujen valmistus on tiimityötä aina muottien teosta valmiin korun pintakäsittelyyn”, Assi sanoo.

Assi aloitti uransa Kultakeskuksella kultaseppänä vuonna 2002. ”Työssäni parasta on, että se on niin vaihtelevaa. Suunnittelen Kohinoor-timanttikorujen ohella myös paljon muuta, hopeakoruista ansiomerkkeihin. Uusia haasteita tulee koko ajan, viimeisimpänä taidemitaliprojekti sekä uusien lastenlusikoiden suunnittelu. Tässä työssä ei tosiaan koskaan ole valmis, vaan oppiminen ja kehitys on jatkuvaa,” Assi kertoo.

Sami Laatikainen

Timanttisormusten suunnittelu on pienillä yksityiskohdilla pelaamista. Korujen mittasuhteet vaihtuvat kausittain, mutta lopulta suunnittelijan muodon taju, kokemus ja taito ratkaisevat lopputuloksen onnistumisen. ”Hyvä koru kestää aikaa niin käytön, kuin muotoilunkin osalta”.

Sami Laatikainen kertoo mieluisimman työvaiheen sormusten suunnittelussa olevan sen, kun timanttisormus on ensimmäistä kertaa valmiina kädessä. ”Kaikissa suunnittelemissani koruissa on joku johtoajatus ja palkitsevinta on, jos huomaan valmiin korun toteuttavan alkuperäistä ajatusta”.

Sami on työskennellyt useassa jalometallialan yrityksessä kultaseppänä Lahden muotoiluinstituutista valmistumisen jälkeen. Vuodesta 2010 hän on toiminut Kultakeskuksessa kultaseppänä ja suunnittelijana. ”Uusia sormustrendejä tulee jonkin verran seurattua, mutta niistä suunnitteluun tarttuu mukaan lähinnä uusia ajatuksia materiaalien ja kivien värimaailmoista. Oma tunnistettava tyyli säilyy muotoilussa, vaikka trendit vaihtuvatkin. Lähtökohtana on kuitenkin luoda aina uutta ja tuoretta”, Sami sanoo.

Samin suosituimmat Kohinoor-tuoteperheet ovat Valerie, Clara, Margit ja Dahlia.

Kultakeskus Oy / Kohinoor-timanttikorut

Paroistentie 2
13600 Hämeenlinna


p. (03) 65 711

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä