Tervetuloa uudelle kohinoor.fi-sivustolle! Teemme vielä pieniä muutostöitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Mikäli sinulla on kysyttävää tilaukseen liittyen, ota meihin yhteyttä: .

Timanttitietoa

Timantin arvo määräytyy sen painosta, väristä, puhtaudesta ja hionnan laadusta. Erot eri laatutekijöiden luokkien välillä ovat erittäin pienet. Niiden havainnoiminen ja erojen hintavaikutusten arvioiminen vaativat pitkäaikaista kokemusta luokittelijalta.

Kansainvälisten luokittelulaitosten mm. GIA:n ja HRD:n käyttämät määritelmät ovat pohjana Kohinoor-korujen timanttien luokittelussa. Kaikki yli 0,08 ka timantit tarkistetaan yksitellen mikroskoopilla ja luokitellaan painon, puhtauden ja värin mukaan.

Timantin paino mitataan karaateissa. Yksi karaatti on 0,2 grammaa. Isot timantit ovat harvinaisempia kuin pienet ja niiden karaattihinta kohoaa voimakkaasti painon noustessa.

Timantin väri

Timantin väri tarkoittaa varsinaisesti timantin värittömyyttä ja sitä, paljonko kivi sisältää kellertävää tai ruskehtavaa vivahdetta. Väriluokittelussa timantti siis luokitellaan harvinaisimmasta värittömästä (River) keltaiseen (Yellow). Sävy- ja vivahde-erot eri luokkien välillä ovat hyvin pienet. Lähes kaikki Kohinoor korujen timantit ovat väriltään H / Wesselton tai G / Top Wesselton.

Timantin puhtaus

Luokittelussa tutkitaan kiven sisällä ja pinnassa esiintyvät pienet merkit — sulkeumat, säröt, hattarat, pisteet ja pilkut. Näiden merkkien koon ja paikan mukaan luokittelija sijoittaa kiven oikeaan luokkaansa.

Timantin hionta

Timantin hionnan laatu vaikuttaa merkittävästi kiven hintaan. Vaikka timantti olisi väriltään ja puhtaudeltaan miten hyvä tahansa, kiven kauneus ja osa sen arvosta voi olla mennyttä, jos se on hiottu heikosti. Siksi hionnan mittasuhteet ja viisteiden ja viistesarjojen hionnan tarkkuus ovat erittäin tärkeitä.

Briljanttihionnalla tarkoitetaan nimenomaan hiontamuotoa. Koska tätä hiontaa käytetään lähes aina juuri timantissa, briljanttihiontaista timanttia on alettu nimittää briljantiksi.

Briljanttihionnassa kiven yläosassa on taulu ja 32 viistettä ja alaosassa 24 viistettä — kaikki tarkoin tietyissä suhteissa, asemissa ja asennoissa. On tärkeätä, että timantti on hiottu oikeisiin mittoihinsa. Valon kulku kiven sisällä riippuu kokonaan hionnasta, ja juuri tämä seikka vaikuttaa mitä oleellisimmin hiotun kiven kauneuteen. Kohinoor koruissa käytettävien timanttien hionta on yleensä hyvät tai erittäin hyvä.

Pyöreän briljantin lisäksi timantteja hiotaan myös muun muotoisiksi erityisesti, kun raakakiteen muoto niin vaatii.

Alla esimerkkikuvia Kohinoor-koruissakin käytettävien timanttien hiontamuodoista.

Kultakeskus Oy / Kohinoor-timanttikorut

Paroistentie 2
13600 Hämeenlinna


p. (03) 65 711

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä