Tervetuloa uudelle kohinoor.fi-sivustolle! Teemme vielä pieniä muutostöitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Mikäli sinulla on kysyttävää tilaukseen liittyen, ota meihin yhteyttä: .

Vastuullisuus

Kertakäyttökulttuuria vastaan!

Kohinoor on Kultakeskus Oy:n timanttikorujen tuotemerkki ja oman mallistomme timanttikorut suunnitellaan ja valmistetaan tehtaallamme Hämeenlinnassa. Kohinoor-timanttikoruille on myönnetty Avainlippu ja Design from Finland -tunnukset osoituksina suomalaisesta työstä ja muotoilusta.

Panostamme kaikessa tekemisessämme korkeaan laatuun. Olemme ylpeitä työstämme ja haluamme, että valmistamamme korut säilyttävät arvonsa ja kestävät sukupolvelta toiselle. Pitkän iän varmistamiseksi etenkin timanttikorut kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella noin vuoden välein. Timanttikorujen korjaus- ja huoltoasioissa voit olla yhteydessä myös meihin.

Käytämme vain luotettavia ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita materiaalintoimittajina. Raaka-ainetoimittajamme ovat Responsibe Jewelry Counsilin (RJC) jäseniä. RJC:n toiminnan tavoite on läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden lisääminen koruteollisuudessa. Lisäksi kaikki timantintoimittajamme ovat sitoutuneet noudattamaan Kimberlyn prosessia, jonka tarkoitus on estää konfliktialueilta tulevien timanttien kaupallinen käyttö. Kiinnitämme huomiota materiaalintoimittajien panostuksiin vastuullisuuden eri osa-alueilla, kuten sosiaalisen vastuun toteuttamisessa ja ympäristökysymyksissä.

Valmistamme timanttikorumme sertifioidusta kierrätyskullasta, jota meille toimittaa mm. K.A. Rasmussen Finland. Kihloissa ja muissa valmistamissamme koruissa suurin osa materiaalista on kierrätettyä. Ostamme asiakkailtamme merkittävän määrän romukultaa materiaaliksi uusiin koruihin.

Jalometalliraaka-aine on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Paikallisesti tunnemme vastuumme omasta toimintaympäristöstämme. Puhdistamme omat prosessivetemme kemikaaleista ja metalleista ennen niiden laskemista viemäriverkkoon. Olemme myös jo vuosien ajan tukeneet paikallista Vanajavesikeskusta, jonka tavoitteena on Hämeen alueen järvien ja jokien kuntoon saattaminen.

Myös markkinointi- ja pakkausmateriaaleissa etsimme jatkuvasti ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja. Jo nyt Kohinoor Deco -sarjan sekä Kohinoor-timanttikorujen korvakoru- ja riipuskotelot valmistetaan FSC-sertifioidusta kartongista käyttäen vesipohjaista liimaa. Yhteistyökumppanimme pakkausasioissa raportoi yhteiskuntavastuustaan kansainvälisten standardien mukaisesta (YK Global Compact) ja on sitoutunut yhteistyöhön keskeisten yhteiskunta- ja ympäristövastuuta edistävien organisaatioiden kanssa (Fairtrade®, FSC®, One Tree Planted®). Painetuissa markkinointimateriaaleissa suosimme hiilineutraalisti painettuja tuotteita.

Kohinoor Deco -kotelot on valmistettu ympäristöystävällisyys huomioiden

Kultakeskus jalometallialan ja kotimaisen muotoilun puolesta

Pohjoismaiden ja Baltian johtavana valmistajana Kultakeskus on alalla merkittävä työllistäjä. Jatkamme vuosikymmenten mittaista osaamisen ketjua, joka kattaa perinteistä kultasepän ammattitaitoa, mutta myös uusien teknologioiden hallintaa. Kultakeskuksen tuotteiden suunnittelijat ovat aina olleet alansa huippuja ja haluamme jatkossakin olla vahvistamassa tämän muotoilun erityisalan elinvoimaa ja osaamista Suomessa.

Kultakeskus Oy / Kohinoor-timanttikorut

Paroistentie 2
13600 Hämeenlinna


p. (03) 65 711

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä